header1

Hírek

Ügyrendi Bizottság
(2020. szeptember 21. (hétfő) 13:00 óra)

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

2020. szeptember 24-én (csütörtök) 10:00 órai kezdettel

munkaülést tart

Az ülés helye:
8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Szent István terem

Bővebben...

A Nemzeti Művelődési Intézet fotópályázata közösségek, családok és egyének számára

A Nemzeti Művelődési Intézet több kategóriában meghirdetett felhívásának célja: képekben bemutatni az elmúlt 100 éven átnyúló emberi kapcsolatokat, elődeink történeteit az 1920-as évektől napjainkig.

A felhívás életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül időutazásra hívja azokat, akik érdeklődnek a családtörténet iránt, az elmúlt száz esztendő fotóiból önálló kreatív alkotást akarnak létrehozni, vagy a most pillanatainak megörökítésére vállalkoznak.

A felhívás részletes ismertetője megtekinthető a https://nmi.hu/100-ev-100-foto-100-elet/ weboldalon.

A képek beküldési határideje: 2020. október 11.

Online platform a piaci kereslet és kínálat összekapcsolása érdekében

A koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került a helyi termelők többsége, az agrárszektor piaci lehetőségei beszűkültek. Az Agrárminisztérium a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat bevonásával a „Termelői kosár” elnevezésű online platform elindításával szeretné támogatni a hazai termelők értékesítési lehetőségeit, felhívva egyúttal a fogyasztók figyelmét – jelen körülmények között különösen – a magyar termékek vásárlására, amellyel közvetlenül tudják segíteni a hazai termelőket és élelmiszer-előállítókat.

agrar logo

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hirdetési felülettel segíti a helyi termelőket az Agrárminisztérium és a Nébih

 

Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és potenciális vásárlóik összekötését az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelentette be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei. A felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációját várják, ami egy egyszerű űrlap kitöltésével megtehető a hivatal https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalán.

Demel Eszter karnagy vezetésével a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar adott koncertet a Megyeháza Szent István termében, a Veszprém Megyei Önkormányzat hagyományos újévköszöntő fogadásán a többi között Bartók és Händel műveit játszották a meghívott vendégeknek.

Veszprémből indult a Karitász jótékonysági akciója

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász hagyományosan minden év decemberében csatlakozik az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akcióhoz, amely idén Veszprémből indult. A résztvevők gyertyákkal világították be a Szentháromság teret, ahol minden egyes égő gyertya a nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi.

A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal,
a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája,
a Magyar Urbanisztikai Társaság és
az Alsóőrs Község Önkormányzata közös rendezvénye 
a

2019. november 26-án

Alsóőrsön tartandó szakmai nap.

Bővebben...

Megtartotta alakuló ülését a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

A 17 tagú testületnek az ülésen jelen lévő 16 tagja ismét Polgárdy Imrét választotta a megyegyűlés elnökének, aki így 2. ciklusát kezdheti meg a megyei önkormányzat élén. A megyegyűlésben helyet foglaló képviselők esküt is tettek a Megyeháza Szent István-termében.

Kerékpáros kiegészítőket kaptak a szentkirályszabadjai iskolások a Veszprém Megyei Önkormányzattól